сряда, 10 август 2011 г.

Епилация или депилация?

Епилация и депилация - каква е разликата?

По всяко време на стандартите за женска красота са били различни. След модата на жени със заоблени форми и розови бузи, сега за красива си счита стройна девойка с хлътнали гърди и блед тен. Но едно нещо е почти постоянно: жената трябва да има гъста, дълга коса, но само на главата. 

 
И днес е трудно да си представим една красива и добре поддържана жена, която не е с гладка, като коприна кожа. Дори и в зоната на бикините в летните дни, когато е с бански костюм, или след среща, по еротично, дантелено бельо. Добре поддържаната жена, трябва да бъде безупречна във всяко едно отношение.



Как да направим перфектна зоната на бикините, и да премахнем излишното окосмяване?  

За да направите това, използвайте един от съвременните методи на епилация и депилация. Между другото, какво какво се различават?

Епилаторът е чудесен инструмент за тези, които не искат да се занимават с външния си вид всеки ден. Благодарение на това техническо устройство, можете спокойно да забравите за окосмяването за няколко седмици. Недостатъците, може би са повече от плюсовете, въпреки че всеки избира за себе си. Първо: тези машини не са евтини, те струва десет пъти повече, например от бръснач. Освен това под кожата често се появяват врастнали навътре косми. И накрая, епилацията с епилатор е почти невъзможна за интимни области и под мишниците - там кожата е много чувствителна. 

 
Най-често използваният начин на премахване на излишното окосмяване е самобръсначката. Днес, производителите са разделили дори и тях на предназначени за мъже и жени. Предимствата са много: те са почти безвредни, лесни за използване, те са доста евтини, и това е най-бързият и лесен начин. Те могат да бъдат транспортирани по пътя, на почивка. Въпреки това, сред недостатъците е основното: използването на дамски самобръсначки е често и досадно занимание.


Кола маската също е много болезнена. Но клиентите все още често посещават козметик за тези процедури. И кожата е гладка за няколко дни.


Пяна и крем против окосмяване. Плюсове: лесни за използване, разумна цена, също имат недостатъци: те често предизвикват алергии. В допълнение, космите започват да израстват бързо отново.

Някои жени не харесват думата "временен", предпочитайки да плащат за дълготрайни или дори постоянни ефекти. Тези методи влияят на космения фоликул по агресивен начин, което води до това, че космите "замръзват" в гнездото си за дълго време.

Електролиза
При този метод, на фоликула на косъма се въздейства с електрически ток. За да има успех този метод, пациентът минава през няколко етапа. Според опитали тази процедура, тя е болезнена, но някои хора предпочитат да страдат в името на красотата.


Лазерно обезкосмяване
Много популярен процедура днес. Както подсказва името, на фоликула се влияе от лазер, и е особено приятен метод - с абсолютно никаква болка. Но за тъмнокосите, този метод не е много подходящ.


Фотоепилация
Унищожава се меланина в космите. Извършва се с помощта на поток от светлина, и е малко болезнено. От друга страна премахва коса. Тъй като това е скъпо удоволствие, обикновено се прави фотоепилация само на горната устна.


Както виждате, днес имате голям избор за премахване на окосмяването по тялото. Всеки има право да избере любимия си метод на епилация или депилация.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Template by:

Free Blog Templates